Kasteelkoeien komen uut Keujesgat

Geen nei-j nei-js vandaag, maar een artikel uit onze regiobode van enkele maanden geleden.

Een artikel over de eigenaar en ‘leverancier’ van de kasteelkoeien van kasteel Doornenburg, Servaas Visser.

Servaas (59) uut het Keujesgat Angeren is helemaal verknocht aan zijn lakenvelders. De lakenvelder staat bekend om zijn witte band om borst en rug en worden door velen als één van de mooiste koeienrassen beschouwd.

Ieder voorjaar voorziet Servaas de weilanden rondom het kasteel van ‘zijn lakenvelders’ die voor een prachtige, haast middeleeuwse uitstraling zorgen. Gedurende de zomer blijven de dieren grazen in de weides en in het najaar worden ze weer opgehaald voor winterstalling.

Het hele artikel staat HIERO

bron foto’s: facebook

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*