Klachten diekbewoners naderen kookpunt

Opnei-j trekken omwonenden van de Riiiiiiiiiiiiiendiek aan de gemeentelijke bel.

Want afgelopen weekenden was het weer prachtig. En mooi weer na een koude winter betekent: veel motorrijders op dn diek. Héél veel motorrijders. Heel veel motorrijders ook die er maar lekker op los scheuren over de smalle en vaak druk bewandelde dijken.

Durpeling Will Volleberg schreef een brief naar alle politieke partijen van Lingewaard waarin hij zijn beklag deed. Voor de zoveelste keer trouwens, want de geluidsoverlast is voor de diekbewoners al jarenlang een terugkerend probleem waar maar geen echte oplossing voor wordt gevonden.

Ook onze regiobode deed een duit in het dijkvakje dijkzakje en plaatste DIT artikel waaruit blijkt dat er inmiddels jurisprudentie ligt om dijkvakken tijdelijk voor motorrijders te mogen afsluiten. Dat was eerder niet het geval, zo merkte de gemeente Lingewaard drie jaar geleden toen ze voor de rechter stond.

Hopelijk komt er voor iedereen een bevredigende oplossing waarbij de dijk toch open blijft maar de notoire hardrijders kunnen worden aangepakt.

Wordt ongetwijfeld binnenkort vervolgd. Het verhaal, niet de motorrijders.

1 Comment

 1. Beetje vreemd!
  Een clubje motorhooligans, die het voor de motorliefhebbers dus kan verpesten.
  We gaan toch ook niet alle automobilisten van de dijk weren, omdat er een klein aantal te hard rijden over de dijk? (Want die zijn er namelijk ook)
  En alle voetballiefhebbers oppakken omdat een klein aantal met elkaar op de vuist gaan?
  En alle kroegen sluiten, omdat daar ook alcoholisten komen?
  En …..
  Dan kunnen en mogen we straks helemaal niets meer.
  Ik zeg … HANDHAVEN!!
  En anders, als daar geen financiële middelen voor zijn, maar accepteren dat er asso’s zijn, waarvan er sommigen op een motor stappen en zich motorliefhebber noemen!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*