Vooruit met de geit!

Het is weer hommeles aan de Angerensestraat.

Omwonenden van een geitenhouderij op de grens van Groeten Uut Gendt en Doornenburg hebben in een brief de regionale GGD om raad gevraagd. De geitenhouderij is de omwonenden al jarenlang een doorn in het oog vanwege stankoverlast en mogelijke gezondheidsproblemen.

Sommige buurtbewoners hebben naar verluidt longproblemen. Ook uitbreiding van de activiteiten vormden al eerder grote problemen met de omwonenden.

De GGD hanteert richtlijnen met betrekking tot medische milieukunde waaraan overheid en burger zich moet houden. Zo adviseert de GGD om binnen een straal van 2 kilometer (!!) van geitenhouderijen geen woningen, scholen etc. te plaatsen (zie HIERO).

Nu is een advies nog niet meteen bindend, maar het geeft wel aan dat er geitenstront aan de knikker is als die richtlijn worden genegeerd. Want er zijn al vergevorderde bouwplannen om in de Blauwe Hoek woningen te bouwen.

De brief is de meest recente actie van de omwonenden jegens de geitenhouderij. Eerder al strandden juridische procedures bij gemeente en provincie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*