Lingewaard Kiest

Woensdag 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Héél politiek Nederland is inmiddels ontwaakt uit de coronawinterslaap en is als een dolle bezig met campagne voeren. Alle demissionaire coalitie- en oppositiepartijen verdringen zich bij de populairste talkshows van Nederland Kikkerland om toch maar vooral te roepen wat ze willen en vooral NIET willen.

Voorgaande keren kon Doornenburg haar stem uitbrengen bij één stemlokaal in Doornenburg: het Ontmoetingscentrum. Dit jaar heeft de gemeente besloten om het aantal bureaus in Lingewaard uit te breiden in verband met coronamaatregelen.

Ook in Doornenburg verandert het een en ander. Zo wordt het schuttersgebouw van schutterij Gijsbrecht van Aemstel omgetoverd tot stemlokaal.

De gemeente: “Alle locaties hebben kuchschermen en desinfectiemiddelen. Er wordt toezicht gehouden zodat het niet te druk kan worden, en iedereen ontvangt een eigen (nieuw) stempotlood. Want ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Elke stem telt en daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om je stem uit te brengen.  

  • Zo gaat vooral voor risicogroepen een aantal stemlokalen al open op 15 en 16 maart. 
  • Kiezers van 70+ kunnen ook per brief stemmen. 
  • En heb je coronaklachten? Dan kun je iemand machtigen om voor jou te stemmen.

Uiterlijk woensdag 3 maart ontvangt u uw stempas per post.

Meer info? Staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*