Krijgt fort Pááándere gruune energie?

Nei-js van de Kop van Pááándere.

Of liever gezegd: van de kop van de krib vlakbij fort Pááándere. Want als we onze regionale krant mogen geloven dan gloort er licht aan de toch al weidse horizon van onze gruune toeristentrekkerT.

Het fort verbruikt nogal wat energie. Stroom om precies te zijn. En om dat een bietje betaalbaar te krijgen ligt er nu een voorstel op tafel om een waterturbine in de kop van de meest nabije krib te bouwen. Een waterturbine die door de stroming van de Riiiiiiiiiiiien draait en daarmee het fort van stroom kan voorzien.

Technisch zou alles moeten kunnen maar één van de laatste hobbels die nog genomen moet worden is Rijkswaterstaat. Want een krib ligt nu eenmaal in het water en daar gaat Rijkswaterstaat natuurlijk over. En dus is het wachten op het plasje van de waterbeheerorganisatie.

Affijn… het hele artikel staat HIERO en er zal vast nog wel wat water door de rivier stromen voordat het plan akkoord is. En nóg meer water voordat het ook ten uitvoer is gebracht. Kent u het beslistraject van de doortrekking A15? We duimen voor het fort!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*