Corona in Lingewaard *update*

In ons bericht over COVID-19 in Lingewaard van vorige week vrijdag werd al duidelijk dat we de goeie kant op gingen.

We zijn nu een weekje verder en de besmettingscijfers zijn opnei-j gedaald. Gelderland en Lingewaard doen het héél netjes voor wat betreft de coronarichtlijnen, want inmiddels staat het aantal besmettingen per dag op 3 op een Lingewaardse bevolking van ca. 47.000 inwoners.

Daar mogen we trots op zijn!

Het blijft jammer dat de landelijke aanpak hiermee geen rekening houdt en de strenge regels blijft handhaven. Dat ligt niet aan de inzet van de inwoners, maar aan andere factoren lijkt het.

Terwijl in veel andere Europese landen de vaccinaties behoorlijk op stoom zijn blijft Nederland ver achter lopen, met alle gevolgen van dien. Duizenden faillissementen van vooral kleine ondernemers dreigen de komende maanden harde realiteit te worden, scholieren en studenten krijgen te maken met leerachterstanden en depressies en de jarenlange kapot bezuinigde zorg blijft op haar tenen lopen.

Op 2 maart horen we vermoedelijk meer over de toekomstige situatie, de lockdown en de avondklok. Tot die tijd blijft het watertrappelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*