Lingewaard en energielabels

Uit ons onderzoek blijkt dat in de gemeente Lingewaard op dit moment 33,3% van de woningen een geldig geregistreerd energielabel heeft. Daarvan is 83,1% een groen label (A, B of C). 34,2% beschikt over het meest zuinige A-label. Het meest voorkomende energielabel in de gemeente is label A (en A+ ++)

** ingezonden bericht **

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lingewaard?

Woningen in Lingewaard hebben een relatief laag energieverbruik, dat blijkt uit onderzoek van www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde.

Op dit moment heeft 33,3% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 83,1% over een “groen” label (A, B of C). Dat is meer dan het landelijke gemiddelde van 70%.

83,1% van de huizen in Lingewaard heeft een groen energielabel

Op dit moment heeft 83,1% van de woningen in Lingewaard een groen energielabel. Dat betekent dat deze woningen beschikken over een label A, B of C. Deze woningen hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen.

Landelijk gezien heeft 70% van de woningen een groen energielabel. Hiermee scoort Lingewaard beter ten opzichte van de rest van Nederland.

2.249 woningen (34,2%) hebben zelfs het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in Lingewaard is label A (en A+ ++). 171 woningen (3%) hebben het meest onzuinige energielabel G, landelijk gezien is dat 4%.

Hoe zijn de energielabels verdeeld in deze gemeente?

  • 2.249 woningen (34,2%) hebben energielabel A: zeer laag energieverbruik
  • 1.401 woningen (21,3%) hebben energielabel B: laag energieverbruik
  • 1.815 woningen (27,6%) hebben energielabel C: redelijk laag energieverbruik
  • 463 woningen (7,0%) hebben energielabel D: gemiddeld energieverbruik
  • 279 woningen (4,2%) hebben energielabel E: redelijk hoog energieverbruik
  • 200 woningen (3,0%) hebben energielabel F: hoog energieverbruik
  • 171 woningen (3%) hebben energielabel G: zeer hoog energieverbruik

Wat is het energielabel?

Vanaf 2008 is het definitief energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning.

Per 1 januari 2021 is de methode waarop het energielabel bepaald wordt gewijzigd. Dit houdt in dat woningeigenaren vanaf dit jaar een afspraak moeten maken met een energieadviseur. Deze deskundige komt thuis langs, neemt de woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit duurzame bronnen komt.

Vervolgens wordt het energielabel vastgesteld en definitief geregistreerd. Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum.

bron: www.energielabelprijzen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*