Nei-je ijstijd in zicht!

De media zijn er vol van: er komt sneeuw! Véél sneeuw!

Komend weekend gaat het volgens alle media HE-LE-MAAL LOS qua sneeuwval.

De temperaturen donderen naar beneden als een piano van 5 hoog, van noord tot zuid valt 20 meter cm sneeuw, en er wordt gewaarschuwd voor sneeuwduinen, gladheid en blizzards! De rayonhoofden zijn al virtueel bijeen gekomen, op natuurijs schaatsen wordt weer dagelijkse kost en uit alle hoeken en gaten komen de sleetjes, wanten, schaatsen, dassen en winterpenen tevoorschijn want het is tijd voor SNEEUWPRET!

Een welkome afwisseling in coronatijden natuurlijk, want iedereen is die lockdown en de avondklok nu al spuug- en spuugzat. Of héél Nederland ook daadwerkelijk naar buiten gaat is maar de vraag want de temperatuur kan dalen tot min 20 graden!

Qua ‘gevoelstemperatuur’ dan. En NIETS is subjectiever dan een ‘gevoelstemperatuur’. Want wie kan een koude dag met min 5 graden benoemen tot ‘gevoelstemperatuur min 20’? Wie heeft dat ooit werkelijk meegemaakt en kan nu nog zeggen “het voelt nu precies als toen”? Dan heb je een geheugen als een olifant of je bent flink in de war.

Dussss… vooral NIET over temperaturen praten en jezelf lekker op anderhalve meter afstand warm schaatsen, rennen en glijden. Vergeet de lockdown en geniet van de vlokdown!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*