RIVM zoekt grenzen geloofwaardigheid op

Ok. Het is duidelijk dat Nederland de strijd tegen het Coronavirus wat heviger moet vechten dan tot nu toe is gebeurd.

Maar wat het RIVM nu op haar website namens de overheid aan richtlijnen publiceert om besmettingsgevaar te voorkomen lijkt op een aflevering van Jiskefet. Of Koot en Bie.

Nederland krijgt het steeds moeilijker maar het is nauwelijks serieus te noemen om voor te stellen samen met één (1!) gast voetbal te kijken op een TRIBUNE in de huiskamer! Om een doelpunt te vieren door stilstaand op en neer te springen, een ratel te gebruiken of een muziekje af te spelen.

Welk muziekje? De Kraaienmars? 

De Snollebollekes met ‘Links Rechts’ vallen in ieder geval al af want je mag niet van je plek af. En er zijn méér van dit soort raadgevingen, ga èkkes zitten en lees hieronder de screenshots rechtstreeks van de website. “Praat niet te hard en gebruik een notitieblokje als je opa en oma iets wilt vragen” is ook zo’n hoogtepunt. 

Ieder greintje geloofwaardigheid die de organisatie aan het begin van de pandemie had verdwijnt zo als sneeuw voor de zon. Jammer dat de officiële spreekbuis van de overheid haar inwoners – die de lockdown inmiddels spuug- en spuugzat zijn – behandelt als kleuters, want met dit soort tips is echt NIEMAND gebaat.

Met je ratel.

1 Comment

  1. RIVM? Totaal geen vertrouwen in.
    Overheid? Totaal geen vertrouwen in.
    Medelanders? Totaal geen vertrouwen in.
    Gelukkig kan ik zelf na- en overdenken. Werk al bijna een jaar vanuit huis, ga de deur uit voor boodschappen en noodzakelijke dingen. Zorg een klein beetje voor mijn moeder.
    Maar ben het nu onderhand wel HELEMAAL BEU om behandeld te worden als een achterlijk klein kind!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*