De ouwe deus van tante Teus

Wie kan zich dit prentje nog herinneren?

Tante Teus bezocht in haar eerste pensioenjaren het Doronpop Festival, ergens in de vorige eeuw. Ze kon toen nog goed zonder wandelstok lopen. En dat moest ook wel want het Kasteel Doornenburg werd een festivalterrein waarbij op iedere verdieping van de hoofdburcht een band stond te spelen.

Het festival werd in de jaren ’80-’90 tweemaal georganiseerd, trok honderden bezoekers vanuit alle windstreken en verliep probleemloos. Het was alleen wel een klus om de geluidsinstallaties van de bands op de juiste plaats te krijgen. De nauwe gangen met hoge middeleeuwse treden waren een behoorlijke uitdaging.

Door die nauwe gangen was het ook een hele toer om van het ene optreden naar de andere te komen want letterlijk alle ruimtes waren afgeladen vol. Anno 2021 zou dit qua veiligheid niet meer mogen, maar ‘vroeger’ was alles tóch anders.

En gelukkig had de organisatie een prima sponsor. Mét pindanootjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*