Spoedritten naar Lingewaardse kernen ondermaats

Het is begin januari. Tijd om terug te blikken op 2020 en dus is het weer hoog tijd om de belangrijke statistieken van onze regio erbij te sleuren.

Want een oplettende lezerT van dit olijke webhoekje gaf al aan dat de periodieke bezoekjes van ambulances aan Doornenburg ook in 2020 allesbehalve tijdig waren.

In de eerste helft van 2020 waren er van de spoedritten naar Doornenburg slechts 75% die binnen de streefnorm (15% overschrijding) lagen. Met andere woorden: van iedere 4 spoedritten was er één te laat ient durp. Onbekend is of de gevolgen hiervan ernstig waren.

Helaas is deze constatering er eentje uit de categorie ‘horen we al tien jaar maar er verandert niks‘. Durpskernen als Doornenburg, Gendt en Angeren liggen te ver van de ambulancestandplaatsen vandaan om de landelijke streefnorm te halen. Dat afgelopen jaren die ambulancestandplaats al meerdere malen is verhuisd heeft mogelijk een positief effect gehad voor alle andere dorpskernen, maar niet voor ons.

Dus opnei-j roepen we naar de Veiligheidsregio Midden: kijk eens naar het dekkingspercentage van je regio. Investeer niet in optimalisatie van ritten naar kernen die allang onder de streefnorm liggen, maar geef de inwoners in de buitengebieden ook dat waar ze recht op hebben: het recht op tijdige spoedhulp.

bron: gemeente Lingewaard

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*