Nieuwjaarswens 2021

De nei-jjoarsrede die eindboas en CEO Marcel Knuiman van prachtharmonie St. Caecilia Doornenburg jaarlijks uitspreekt wordt altijd onder grote publieke belangstelling gevolgd.

Helaas is dit een wat ander jaar dan anders, en dus wordt door het bestuur van de muziekvereniging via dit vrolijke hoekje een stukkie van de rede cinematografisch uitgesproken. De volledige tekst van de toespraak staat integraal onder aan het FILMPJE.

 

 

 

Tot u spreekt heer Dn Knui:

 

Beste leden en supporters van St. Caecilia Doornenburg,

Een digitale nieuwjaarswens van het bestuur is erg ongebruikelijk, maar alles heeft natuurlijk te maken met het feit dat we dit nieuwe jaar geen Nieuwjaarsbijeenkomst hebben zoals we dat gewend zijn.

Het is jammer en treurig dat we afgelopen jaar niet onze muzikale passie hebben kunnen uitvoeren zoals we dat zo graag doen. Het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen, heeft niet alleen onze vereniging lam gelegd, maar heeft ook nog steeds heel veel impact over de hele wereld.

Toch heeft St. Caecilia niet stilgestaan. Ik noem een paar dingen:

  • In maart slaagden Roos van Wezel en Anouk Willemsen voor het theorie A examen.
  • Er is een commissie opgezet die zich specifiek zal richten op de ledenwerving voor onze vereniging.
  • Het ophalen van oud papier hebben we voorlopig kunnen behouden.
  • De prachtige opslagruimte voor slagwerkinstrumentarium binnen het Ontmoetingscentrum is gerealiseerd.
  • Het instrumentenfonds bestond 65 jaar en dat is kleine kring gevierd.
  • De Doornenburgers en diverse supporters dragen ons een warm hart toe. De opbrengsten van o.a. verjaardagsactie en donateursactie zijn enorm en daar zijn we iedereen heel dankbaar voor.
  • De opbrengst van het Instrumentenfonds is gebruikt voor herstel en onderhoud van diverse instrumenten.
  • De jeugd heeft waar mogelijk digitale lessen gevolgd.
  • Onze enige serenade in 2020 was op 16 augustus ter ere van het 25-jarig huwelijk van Bert en Karin van Deelen.

Er wordt ondanks alle onzekerheid steeds achter de schermen hard doorgewerkt aan ideeën en invulling van diverse mogelijke evenementen voor 2021. Het geduld wordt hierbij soms enorm op de proef gesteld. Die bereidwilligheid en tomeloze inzet van diverse mensen is nodig om St. Caecilia te laten ontwikkelen en daar ben ik namens het bestuur ook iedereen heel erg dankbaar voor.

JUBILARISSEN

Er zijn dit jaar ook een aantal jubilarissen. Bijzonder natuurlijk het 60 jarige jubileum van Arnold van de Sant en maar liefst 70 jarig jubileum van ons oudste, actieve lid, Johan Otters!

12,5 jaar
Karin Leenders
(bronzen insigne) en Tim Roelofs (bronzen insigne)

 

 

25 jaar
Lisa Peters
(zilveren insigne) en Patrick Janssen (zilveren insigne)

 

 


40 jaar

Monique Peters (vergulde insigne) en Karin van Deelen (vergulde insigne)

 


60 jaar

Arnold van de Sant (vergulde insigne met 2 zirkonia’s)

 

 

70 jaar

Johann Otters (vergulde insigne met 3 zirkonia’s)

 

 

Deze leden hebben inmiddels van het bestuur een persoonlijke felicitatie, het bijbehorende KNMO insigne met oorkonde en een bos bloemen ontvangen.  Het was bijzonder en soms heel verrassend om op deze manier de jubilarissen te feliciteren. Weliswaar zonder publiek, maar de waardering is er niet minder om.

Kapelaan Walters Trofee

Deze prijs wordt jaarlijks overhandigd aan een persoon die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor onze vereniging. Ook in deze bizarre corona tijd gaat achter de schermen veel vrijwilligerswerk bij onze vereniging door en de beoordelingscommissie, bestaande uit Bud Joosten, Rob van de Sant en Theo Rutten, had geen gemakkelijke keuze. Want hoe je het ook went of keert, er zijn gelukkig heel veel mensen die zich uitzonderlijk inzetten. Leden waar je altijd op kunt bouwen en vertrouwen. Sommige zie je meer op de voorgrond, anderen zijn weer op de achtergrond erg actief, maar altijd met de instelling om het beste uit St. Caecilia Doornenburg te halen. Er kan er echter maar één zijn die de 11e Trofee krijgt.

Gisterenmiddag, op Oudejaarsdag , heb ik samen met de commissie de Kapelaan Walters Trofee mogen uitreiken. Ditmaal met een speciaal nieuw vervaardigde Trofee, waarop de oprichter van onze vereniging, Kapelaan Walters, is afgebeeld. De uitreiking vond plaatst in de Duisterestraat, in het bijzijn van zijn gezin.

De winnaar van de Kapelaan Walters Trofee is:

Stimi  Stefan Hendriks

Stefan is lid sinds 1 januari 1974 in de tijd dat de vereniging de basis ging leggen voor een succesvolle muzikale toekomst. Als slagwerker behaalde Stefan samen met zijn maten vele successen. Maar Stefan is sindsdien ook bij veel andere activiteiten van de vereniging  een onmisbare kracht ‘achter de schermen’.

Samen met toenmalig jeugdbestuurders o.l.v. Bennie Roelofs zette hij de eerste jeugdkampen op.

Stefan slaat geen enkele verenigingsactiviteit over. Altijd aanwezig bij het verzorgen van serenades en (schutters)concoursen in binnen – en buitenland. 

Binnen de vereniging zijn een aantal activiteiten noodzakelijk voor het genereren van jaarlijkse inkomsten. Ook hierbij kun je altijd een beroep op hem doen. Oliebollen bakken voor de jeugd, oud papier, oud ijzeracties, extra helpende hand bij evenementen….zijn aanwezigheid, kennis en inzet is gegarandeerd!

Er gaat geen evenement voor orkest of slagwerkgroep voorbij (en dat waren de laatste jaren er nogal wat!) of de drank en het eten worden door Stefan geregeld. Samen met zijn maatje Jos Joosten bouwt hij als ‘SteJo BV’ een slagvaardig  team om zich heen en ondertussen haalt hij vakkundig (maar als vrijwilliger) het beste resultaat voor de vereniging binnen.  Overigens niet alleen St. Caecilia profiteert van zijn vrijwillige horeca werk. Door de jaren heen hebben vele verenigingen, goede doelen en instanties een beroep gedaan op zijn inzet voor Doornenburg!

De laatste jaren ondersteunt Stefan de administratieve zaken door de ledenlijst ‘up to date’ te houden. Als eerste vult hij de  gegevens  van de nieuwe leden in en voert hij adreswijzigingen door, enzovoorts. Hierdoor blijft hij ook zelf goed op de hoogte (…..en dat doet ie moeiteloos uit interesse).

Altijd aanwezig, vaak tot ver na de activiteit met zijn collega’s aan een gezellige borrel, maar ook altijd op de achtergrond. Daar vertoeft Stefan het liefst. Publiciteit wordt nadrukkelijk vermeden.

Kortom, reden genoeg voor de commissie van de Kapelaan Walter Trofee om aan Stefan de 11e trofee te overhandigen. Als waardering voor zijn jarenlange betrouwbare vrijwilligerswerk voor de gemeenschap in Doornenburg en St. Caecilia in het bijzonder.

Namens onze vereniging, nogmaals gefeliciteerd aan alle jubilarissen en de winnaar van de Kapelaan Walters Trofee.

2021

Vandaag is het 1 januari 2021. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Hopelijk kunnen we snel samen de muzikale draad weer oppakken met dezelfde passie en saamhorigheid. Ik wil iedereen namens mijzelf en namens het bestuur heel veel liefde, geluk en gezondheid toewensen en bovenal alvast veel muzikaal plezier in 2021.

Groet,

Marcel Knuiman

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*