Harmonie huldigt jubilarissen in stijl

In het grootste geheim werden ze gisteren – op oudejaarsdag – gehuldigd: De jubilarissen van prachtharmonie St. Caecilia Doornenburg én de uitreiking van de Kapelaan Walters Trofee!

Een jaarlijkse traditie die altijd plaatsvindt tijdens de nei-jjoarsreceptie van de muziekvereniging. Maar omdat we voorlopig nog niet uit de COVID-19-modus mogen zijn er dus géén durpse recepties. Maar daar bedacht de club een oplossing voor.

De jubilarissen werden donderdagmiddag – tussen het oliebollen bakken en glühwein pruuve door – verrast door een kleine afvaardiging van St. Caecilia. Klein in aantal in verband met de coronaregels, maar niet minder dapper.

Het bestuur deelde bossen bloemen, oorkondes en de bijbehorende KNMO insignes uit aan de volgende musici:

  • 12,5 jaar lid: Karin Leenders en Tim Roelofs (bronzen insigne)
  • 25 jaar lid: Lisa Peters en Patrick Janssen (zilveren insigne)
  • 40 jaar lid: Monique Peters en Karin van Deelen (vergulde insigne)
  • 60 jaar lid: Arnold van de Sant (vergulde insigne met 2 zirkonia’s) (wâzzdâh?)
  • 70 jaar lid: Johann Otters (vergulde insigne met 3 zirkonia’s)

De 11e Kapelaan Walters Trofee – de jaarlijkse prijs voor diegene die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging – werd uitgereikt aan Stimi Stefan Hendriks. Eindboas van St. Caecilia Marcel Knuiman roemde de wijze waarop Stimi  Stefan altijd actief is binnen de vereniging, en dat is al zo sinds hij op 1 januari 1974 lid werd.

Dn Knui: “Stimi Stefan slaat geen enkele verenigingsactiviteit over. Altijd aanwezig bij het verzorgen van serenades en (schutters)concoursen in binnen – en buitenland. Binnen de vereniging zijn een aantal activiteiten noodzakelijk voor het genereren van jaarlijkse inkomsten. Ook hierbij kun je altijd een beroep op hem doen. Oliebollen bakken voor de jeugd, oud papier, oud ijzeracties, extra helpende hand bij evenementen….zijn aanwezigheid, kennis en inzet is gegarandeerd! Er gaat geen evenement voor orkest of slagwerkgroep voorbij (en dat waren de laatste jaren er nogal wat!) of de drank en het eten worden door Stimi  Stefan geregeld”, aldus een trotse conducteur Eindboas.

Jubilarissen en trofeewinnaar Stimi Stefan: van harte gefeliciteerd en alvast een virtuele OANDELIP MEDDADING!

Doornenburg mag trots zijn op alle leden van deze actieve en creatieve muziekvereniging die aan vrijwel alle durpse activiteiten een muzikale en sfeer verhogende bijdrage levert. Hopelijk gaan we in 2021 weer snel als vanouds oan de gèng! FOTOOOOOO’s !!

 

 

2 Comments

  1. Stefan en familie van harte gefeliciteerd met de Kapelaan Walters Trofee, dik verdiend.
    Johan, Arnold, Monique, Karin, Patrick, Karin en Tim ook van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Top.
    Namens het Instrumentenfonds, Bud, Ben, Arnold, Theo, Geert en Jacqueline

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*