En dan is het al oudjaar…

Het is vandaag alweer de allerlaatste dag van fonkeljaar 2020!

Nou… fonkeljaar…

Dit jaar zag er in ieder geval héél anders uit dan dat we met z’n allen precies één jaar geleden dachten. En waar we als DoornenburgerTs in de laatste week van het jaar terugkijken op de hoogtepunten van dat jaar is dat dit keer lastig.

Want erg veel hoogtepunten zijn er niet geweest. Het was voornamelijk het jaar van ‘gaat niet door‘ in Doornenburg.

Het bruisende verenigingsleven ien ut durpke dat we allemaal zo goed kennen viel letterlijk stil. Activiteiten en feesten gingen niet door, géén uitvoeringen van koren of dansgroepen, géén herinneringsweekend begin april in verband met ’75 jaar Vrijheid’, géén sportwedstrijden, géén Pasen, Pinksteren en Kerstmis, géén GVA die haar 75-jarig jubileum mocht vieren, géén ‘Tempel of Boem’, géén schuttersfeesten en géén kermisdagen! De laatste keer dat er geen kermis werd gevierd zaten we hier een bietje frontlinie te speule in september 1944.

2020 Werd het jaar van Het Grote Verliezen. Het verlies van geliefden, maar ook van het sociale leven. COVID-19 sloeg genadeloos toe en doet dat nog steeds.

Laten we het vanavond rustig aan doen en wens elkaar daarom een voorzichtig maar gezond 2021.

Hopelijk kunnen we over precies één jaar elkaar weer in de armen vallen en roepen: ‘Gelukkig Nei-jjoar!!’

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*