Een kerst om nooit te vergeten

Premier Rutte zei het dinsdagavond kort en bondig: het oplopende aantal besmettingen met COVID-19 heeft ertoe geleid dat de huidige maatregelen met Kerstmis niet worden versoepeld.

Integendeel: als er aanleiding voor is kunnen ze zelfs nog strenger worden. En dat had niemand ooit kunnen dromen. Strenge vorst met kerstmis: ja! Maar een strenge (gedeeltelijke) lockdown van Nederland is nog nooit vertoond.

Ook al is bijna iedereen in Nederland inmiddels corona-moe, toch schetste de premier hoe belangrijk het is om je aan de regels te houden, om niet allen de zorgsector te ontzien maar ook om het bedrijfsleven weer lucht te kunnen geven. Vooral de horeca is keihard geraakt en lijdt nog steeds onder het strenge regime.

Alleen als iedereen zich aan de regels houdt en er snel een vaccin op de markt komt is de economische schade wellicht beheersbaar. En kunnen we deze naderende kerstperiode snel achter ons laten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*