Jubileumboek GVA binnenkort te koop

Afgelopen zaterdag 5 december stond er een mooi artikel in onze regiobode over durpse trots GVA.

De vereniging bestaat dit jaar 75 jaar en had dat feestelijk in de durpsgemeenschap willen vieren met Wein Weib und Gesang een groot feest. Helaas gooide COVID-19 roet in het sportieve eten.

Toch is er een lichtpuntje want er kwam wél een prachtig jubileumboek over GVA tot stand. De redactie – Nico Kramer, Geert Nissen, Fré van Deelen en Luuk Timmers – kwamen daarom ook royaal aan het woord in de krant.

Hoe kwam het boek tot stand?

LuisterT: “Luuk Timmers was, namens de Historische Kring Doornenburg, bij Nico Kramer en zag de GVA verzameling van Nico. Hij zei tegen Nico: “Daar kun je wel een boek van schrijven”, waarop Nico antwoordde: “Dan moet het over 2 jaar af zijn want dan bestaat GVA 75 jaar”.

Aldus geschiedde. Er werd een redactie gevormd en voor de vormgeving werd Richard van Driel erbij gehaald. Er volgenden vele interviews met (oud) leden, supporters, moederbrigade, trainers… met alle geledingen binnen GVA werd gesproken. Foto’s werden geselecteerd die in aanmerkingen konden komen voor het jubileumboek. Dat was nog een heel karwei, ook het achterhalen van de namen op de foto’s was nog een hele klus. Maar uiteindelijk is er een selectie gemaakt en kon het boek definitief worden opgeleverd“.

Het jubileumboek kost € 15 en is te koop bij Readshop Gendt, Bakkerij van Kol en via de GVA website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*