Brandbrief Speeltuin De Doornenburg!!

De redactie van deDoornenburger ontving onlangs onderstaande hartverscheurende oproep waarvoor we met klem uw aandacht vragen.

Beste dorpsgenoten,
Vanuit het speeltuinbestuur willen wij een oproep doen aan u allen.

Helaas merken wij, net als vele andere verenigingen, dat er een terugloop is in de bereidheid om een bijdrage te leveren aan vrijwilligerswerk. Jammer vinden wij, want vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat een dorp leeft en dat je elkaar ontmoet.

Ons bestuur krimpt omdat het helaas niet lukt om nieuwe mensen te werven voor het speeltuinbestuur. Zitting nemen in het speeltuin bestuur wordt vaak als te belastend ervaren. In het speeltuin bestuur neem je zitting voor een periode van een aantal jaren, bijvoorbeeld als je eigen kinderen of kleinkinderen klein zijn en veel gebruik maken van de speeltuin.

Wij komen nu met een brandbrief omdat het met 5 bestuursleden niet (blijft) lukken om de speeltuin open, veilig en draaiende te houden. Hiervoor hebben wij meer helpende handen nodig gedurende het hele jaar.
De oproep is er niet perse één om als bestuurslid aan de gang te gaan, maar om het werk wat er ligt om de speeltuin open en veilig te houden meer te verdelen onder de vrijwilligers en bestuursleden.

Een aantal voorbeelden:

  • Vind je het bijvoorbeeld leuk / niet erg om het groenonderhoud in de speeltuin met een groepje op je te nemen gedurende het jaar dan neem je al heel wat uit handen;
  • Vind je het geen probleem om aan te schuiven bij de technische dienst app om de reparaties en het onderhoud in de speeltuin te doen dan zijn deze extra handen enorm welkom;
  • Ben je goed met cijfers en vind je het geen probleem om een paar keer per jaar een bijdrage te leveren aan een compleet maken van ons financiële plaatje dan maken we graag gebruik van jou;
  • Ben je iemand die over organisatietalent beschikt en vind je het leuk om één of meerdere activiteiten te organiseren? Bijvoorbeeld lampionnenoptocht, speeltuindag of paaseieren zoeken dan ben je meer dan welkom.

Uiteraard ben je, naast bovengenoemde voorbeelden, ook welkom om zitting te nemen in ons bestuur. De oproep is aan jong en oud gericht, aan eenieder die zich in wil zetten om de speeltuin open en veilig te kunnen houden.

Mocht je naar aanleiding hiervan een bijdrage willen leveren of ideeën hebben, laat dit ons dan weten via e-mail speeltuindoornenburg30@gmail.com of spreek één van de bestuursleden aan voor een open gesprek.

Wij weten zeker dat het met uw hulp gaat lukken! We zien graag uw aanmelding tegemoet. Laat één van de parels van Doornenburg niet verloren gaan.

Hartelijke groet,
Speeltuinbestuur Speeltuinvereniging De Doornenburg

Jeroen Janssen, Willem Witjes, Sabine Kievits, Sabine Vernooi, Kirsten de Ridder

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*