Gemeente vult spaarkeuje voor verenigingen

Het stond al in de dagbladen en nu dus ook hiero in dit vrolijke webhoekje.

De gemeente Lingewaard heeft een spaarkeu’tje van € 100.000 gecreëerd voor verenigingen die door Corona dreigen om te vallen. Want nu de pandemie veel langer gaat duren dan men had gedacht komen Lingewaardse klupjes wellicht in de financiële problemen.

Geen activiteiten betekent vaak geen inkomsten terwijl de vaste kosten wél doorgaan. Huur van ruimtes, kosten aan apparatuur en muziekinstrumenten kunnen leiden tot een rood bedrag onder de streep. Met het einde van dit kalenderjaar in zicht worden begin 2021 die financiële cijfers snel duidelijk.

Daarbij had het college al besloten om eventuele huurpenningen dit jaar niet te incasseren bij de verenigingen, en ook om de voorschotten van prestatiesubsidies voor activiteiten niet terug te vorderen. Formeel zou dat moeten omdat de verenigingen geen tegenprestatie in de vorm van een activiteit hebben geleverd. Door corona was dat niet mogelijk.

Nu lijkt het nog rustig te zijn bij de klupjes, maar als de pandemie aanhoudt in 2021 en er wellicht nog een derde of vierde golf volgt is het de vraag of het spaarpötje wel voldoende gevuld is. Ook verenigingen zelf zullen dan op zoek moeten gaan naar andere inkomstenbronnen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*