Buufjes ouder dan gedacht

Je blijft je altijd weer verrassen in onze vrolijke gemeente Lingewaard.

Een paar dagen geleden verscheen onderstaand filmpje op social media. En wat blijkt? Tijdens voorbereidende boorwerkzaamheden op het toekomstige traject van de verlengde A15, vlakbij de Boerenhoek, blijken daar zo’n 7.000 jaar geleden al mensen te hebben gewoond.

Soms kun je aan snuutjes van Lingewaarders wel zien dat ze niet meer zo ‘nei-j zien‘ maar dit is er toch eentje van de buitencategorie.

Momenteel wordt een deel van de bodem heel voorzichtig afgegraven en in honderden grondzakken gestopt. Alles wordt nauwkeurig vastgelegd want archeologen hebben hier een forse klus aan om de grond letterlijk uit te spitten en in kaart te brengen.

Tot op heden zijn er ‘slechts’ fragmenten gevonden van aardewerk en gebruiksvoorwerpen uit de tijd dat deze pré-Lingewaarders elkaar nog met houten geweren op de kop sloegen in het Stenen Tijdperk leefden. Maar er is hoop op méér.

Een flink klusje dus voor archeologen dat misschien wel net zo lang kan duren als de besluitvorming over de A15 zelf. En dat wil wat zeggen.

FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*