Ontmoetingscentrum dicht tot 19 november

De tweede coronagolf slaat hard toe in Nederland Kikkerland en dus onderneemt de overheid actie.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november kondigde minister-president Rutte extra coronamaatregelen aan, bovenop de maatregelen van de huidige gedeeltelijke lockdown.

Eén van de maatregelen is dat alle publiek toegankelijke gebouwen en doorstroomlocaties, binnen en buiten, twee weken dicht gaan. Ingaande op woensdagavond 4 november om 22.00h. Daarna gaan we automatisch terug, naar de maatregelen die sinds 14 oktober gelden (de gedeeltelijke lockdown van nu).

Dit betekent dat buurt- en dorpshuizen zoals het Doornenburgse Ontmoetingscentrum van 4 november 22.00h tot 19 november gesloten zijn.

HIERO vind je de letterlijke tekst van de persconferentie waarin buurthuizen met namen genoemd worden. Het overzicht van de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijk lockdown vind je DAARO.

 

Uitzonderingen
De informatie op de site van Rijksoverheid over de nieuwste coronamaatregelen biedt wat verduidelijking. Onder het kopje ‘openbare gebouwen gesloten, evenementen verboden’ worden een aantal uitzonderingen op de sluiting van de gebouwen genoemd.

Zoals:

  • zorginstellingen en dagbestedingen voor kwetsbare groepen, waar ook iets genuttigd kan worden door deze groepen
  • scouting-, cultuur-, kunst- en andere jeugdverenigingen (tot en met 17 jaar);
  • afhaalfunctie van eet- en drinkgelegenheden, inclusief coffeeshops
  • verkiezingen; de stemlokalen blijven open
  • onderwijsinstellingen en kinderopvang
  • uitvaartplechtigheden (maximaal 30 personen, inclusief kinderen, incl. eet- en drinkgelegenheid van uitvaartcentra) met ingang van maandag 9 november

We hebben nog geen bevestiging van de Veiligheidsregio maar dit lijkt erop dat bepaalde activiteiten in het buurt- of dorpshuis wel doorgang kunnen vinden, zoals: dagbesteding, kinderactiviteiten, afhaal patat, stembureau, onderwijsactiviteiten, uitvaarten.

bron: www.dorpshuizen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*