Iemand nog een trebuchet?

Afgelopen week stond een opvallend bericht in de media.

In Nijmegen bood een fanatieke verzamelaar een trebuchet aan. Een slingerblijde. Op ware grootte ook nog, dus niet iets wat je bij de SPAR kunt krijgen.

Verschillende durpelingen stuurden al enthousiaste berichtjes naar kasteel en schutterij om dat ding aan te schaffen. Vraagprijs? Elk aannemelijk bod.

Op Marktplaats.nl staat HIERO een uitgebreide beschrijving van het middeleeuwse wapen en zijn er inmiddels al enkele biedingen gedaan. De stand staat momenteel op 700 middeleeuwse florijnen keiharde euri en daarvoor kun je het apparaat vanaf januari 2021 ophalen in de binnentuin van het Centraal Museum in Utrecht.

Als kasteel Doornenburg nog wat €€€€ overhoudt van de verbouwingen aan B&B, de kasteelmuren en de torens zou dat natuurlijk een prachtig rekwisiet zijn voor het oude pandje.

Maar ook de schutterij kan een kandidaat zijn natuurlijk. Koningsschieten met een blijde, dat is één of twee schoten en de vogel is eraf! Coronaproof (want iéts meer dan anderhalve meter afstand), geen verspilling van kogels en emoties maar BANG! Daar worden zelfs de kijkers blij(de) van!

Mee bieden? Kan HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*