Vandaag laatste ‘donderdagrondje’ oud papier

Vandaag, donderdag 22 oktober, wordt voor de laatste keer dit jaar het oud papier ingezameld door Remondis.

Want vanaf november nemen de straffe kjèljes en djènjes van prachtharmonie St. Caecilia het weer over op de vertrouwde derde zaterdag van de maand.

Door de coronamaatregelen is afgelopen maanden het inzamelbeleid van de gemeente drastisch veranderd ten opzichte van vorig jaar. Waar in 2019 nog enige lijn zat in de ophaaldagen is vanaf 2020 alles overhoop gegooid en kan niemand meer zonder een deugdelijke agenda zeggen wat wanneer wordt ingezameld.

De enige constante wordt vanaf november dus de oud papier inzameling door de harmonie. Voor zover dat nog duurt dan, want als we de regiobode mogen geloven staat de inzameling ter discussie bij de raamtijgers van de gemeente. Dan komt een centraal inzamelpunt waar iedere burger zélf zijn/haar oud papier heen kan sjouwen. Voor Doornenburg zou dat inzamelpunt mogelijk bij Vos Transport komen. Volgens de krant dan.

Als die plannen werkelijk doorgaan zou dat voor harmonie St. Caecilia het einde betekenen van de prestatiesubsidie die ze nu jaarlijks ontvangen van de gemeente, want het inzamelen van oud papier is een vereiste om in aanmerking te komen voor subsidie. De vereniging ontvangt een bedrag per ingezamelde kilo papier, maar als de inwoners die volle deuze naar d’n Vos brengen verdampt het inkomen van de muziekvereniging in rap tempo.

We wachten de ontwikkelingen af…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*