Kasteel hervat Ridderzaalconcerten

Hanneke Rouw, cello, en Sofia Vasheruk, piano spelen op zondag 8 november om 16.30 u werken van Beethoven en Shostakovich.

Zondagmiddag 8 november vindt er in de sfeervolle ridderzaal van kasteel Doornenburg het concert plaats van Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk.

We gaan èkkes schooljuffen: “Sofia Vasheruk is op 14 mei 1988 geboren in Moskou. In 2003 studeerde ze aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. Ze won tijdens haar studie diverse grote prijzen en speelde in 2009 in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam.
In hetzelfde jaar won Sofia de eerste prijs tijdens ‘Rhodes International Music Festival Competition’ in Griekenland. In 2010 werd zij toegelaten tot Koningin Elizabeth wedstrijd in Brussel en bereikte daar de halve finale.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Op het programma staan stukken van Beethoven en Shostakovich. De aanvang is om 16:30 uur, tickets bestellen kan HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*