Ontdekkingstocht door Kasteel Doornenburg waar alles misgaat

** PERSBERICHT **

Tijdens de herfstvakantie met de kinderen ontspannen op ontdekkingstocht door Kasteel Doornenburg?

Het is wel anders. Via de stenen trappen is een coronaproof route uitgestippeld, van de diepe donkere kelder tot de slaapkamer van de prinses. Volgens de poortwachter is het kasteel betoverd. Een dagje vertier voor de kinderen van zondag 18 t/m vrijdag 23 oktober.

Kasteel Doornenburg wordt al jaren opgenomen in de programmering van het Arnhemse Sprookjesfestival. Vanwege coronamaatregelen gaat het evenement niet door. Het alternatief is een ontdekkingstocht, gericht op kinderen van 4 tot 9 jaar.

Het verhaal gaat dat er iets geks gebeurt. Een boze heks heeft het kasteel betoverd waardoor er in veel vertrekken van alles mis gaat. Zoals de kok die met een gat in de ketel geen soep kan maken maar wel aan tafel schuift om te eten. De bakker bakt een misbaksel en de prinses heeft op haar slaapkamer problemen op het ‘gemakje’.

De kinderen worden gevraagd om de betovering van de heks te verbreken. Ouders en begeleiders kunnen daarbij natuurlijk helpen en van alles samen ontdekken. Via de digitale weg zijn filmpjes te zien. Op Facebook is legt de poortwachter het verhaal uit.

Toegang met tijdslot van 11.00 tot 14.00 uur. Tickets verplicht online te bestellen via www.kasteeldoornenburg.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*