Nei-je kunstexpositie in fort Pááándere

Fort Pááándere organiseert met grote regelmaat exposities in de sfeervolle ruimtes van het oude pandje tussen Woal en Riiiiiiiiiiiiiien.

Sinds kort zijn daar de bronzen beelden van Gerard Neijenhuis en de fotokunst van Ineke van Middelkoop te bewonderen.

De exposanten over hun werk

Je hebt kunst en je hebt kunst. Maar wie kunnen daar beter over vertellen dan de makers zelf? LuisterT:

Gerard Neijenhuis: “Bij het creëren van mijn beelden maak ik gebruik van een door mijzelf ontwikkelde methode, waarmee ik de structuren kan laten ontstaan. Hieraan is een periode van testen, experimenteren en ontdekken vooraf gegaan. Ik kan gedeeltelijk invloed uitoefenen op de structuren, waardoor ze hun natuurlijke uitstraling behouden. Deze structuren probeer ik te vangen in strakke, gestileerde, wiskundige vormen, waardoor ik een contrast creëer wat rust brengt in chaos.

Ineke van Middelkoop: “Wij mensen bewerken materialen om ze te behouden, maar het zijn uiteindelijk de wetten van de natuur die dat bepalen. Natuurlijke processen, zoals verwering, zorgen voor een voortdurende verandering. Kringloop van het leven! Dit is een wet, wij kunnen dat niet beheersen. De seizoenen, ze gaan en komen. Met mijn fotokunst laat ik, in het groot en in het klein, momentopnames zien van deze kringloop en van de seizoenen.”

De expositie van de kunstenaars is nu te zien en zal duren tot 14 december 2020. Openingstijden van het fort en overige info staat HIERO.

bron foto: fort pannerden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*