Joop schudt aan woningmarktboom

Het heeft èkkes geduurd, maar naar het er nu uitziet gaat de gemeente Lingewaard akkoord met kleine, particuliere bouwplannen.

Lingewaardse bouwlustigen hebben dat te danken aan de niet aflatende inzet van oud-Doornenburger Joop van Deelen. Joop woont al jaren in Bemmel en heeft een perceel van een slordige 2600 vierkante meter aan de Blauwe Hoek. Een logische bouwlocatie ware het niet dat het nét aan het buitengebied grenst en dus mocht er jarenlang niet gebouwd worden.

In februari was Joop het he-le-maal zat, sprak de Lingewaardse politiek op indringende wijze toe waarna zijn inzet en ideeën tot een ruimer bouwbeleid hebben geleid.

Bloemen voor Joop dus! Want volgens onze regiobode wordt er nu door de gemeente ‘maatwerk’ geboden voor kleinschalige bouwinitiatieven in Lingewaard. Kleine bouwplannen werden tot op heden afgewezen omdat die in strijd waren met het bestemmingsplan. Dankzij Joop heeft het college dit losgelaten en krijgen ze de ruimte.

Want wat wil Joop? Wij citeren: “Van Deelen wil vier geschakelde patiobungalows – koopprijs tussen de 2,5 en 3 ton – voor senioren bouwen. ,,Voor Doornenburgers die graag in hun eigen dorp willen blijven wonen, maar graag een groot huis met grote tuin achter zich laten. Die zoeken dergelijke gelijkvloerse, levensbestendige en iets luxere seniorenwoningen.

Goed dat er wat beweging zit in de woningmarkt van Lingewaard en die van Doornenburg in het bijzonder. Nu afwachten waar het fruit valt.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*