Feestmiddag schutterij vervangt kermismatinee (een bietje…) (2)

(vervolg) Tijdens de feestmiddag van de Doornenburgse schutterij konden alle aanwezigen zich opgeven voor de titel “Ik4AltiedKermis-koning”.

Of koningin. Want in tegenstelling tot het ‘normale’ koningsschieten werd er dit keer niet gekeken naar geslacht en dus mochten ook dames schieten. En dat was niet tegen dovemansoortjes gezegd, want het animo was enorm onder het aanwezige vrouwvolk!

Toch waren het voornamelijk mannen die de prijzen wisten te scoren. De 1e prijs (kop): Tom van der Welk; 2e prijs: Floyd Pere; 3e prijs: Ellen Brom; 4e prijs: Pim de Beijer. Luuk Boekhorst was degene die de romp van de houten vogel los schoot en werd daarmee ‘Ik4Altiedkermis’-koning. Op het binnenplein van het kasteel werd hij gekroond terwijl DJ’s Piet en Jaap werden afgewisseld door de Perfect Showband ‘Lite’.

De muzikanten wisten het publiek te raken maar er mocht niet worden gedanst of gezongen. En dat was soms best moeilijk. Het schutterijbestuur hield het aanwezige publiek in de gaten en moest af en toe ingrijpen om de feestvierders wat te matigen of te wijzen op de anderhalvemeterregeling.

Gelukkig verliep alles vreedzaam en gezellig en kon de organisatie na afloop terugkijken op een méér dan geslaagde feestmiddag. Een alternatief dat hopelijk volgend jaar niet meer nodig is.

bron foto’s: deDoornenburger/schutterij Gijsbrecht van Aemstel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*