Waterstand Riiiiiien bereikt laagste punt van 2020

Terwijl begin dit jaar de Nederlandse rivieren overliepen door de enorme aanwas van water bereikte vrijdag de Riiiiiiiiien het laagste punt van dit jaar.

De stand van 7,08m +NAP betekent slechts een halve meter boven het laagterecord van oktober 2018. De lage waterstand kenmerkt de zeer droge zomer die ons land nu al voor het derde opeenvolgende jaar treft. Droogte die ook gevolgen heeft voor onder andere de grondwaterstand die dramatisch laag staat. Met als gevolg verzakkende muren en scheuren in veel huizen. Ook in Doornenburg.

Dat door de opwarming van de aarde het klimaat verandert mag duidelijk zijn, en dit is één van de gevolgen voor Nederland. Het moet de Waterschappen wakker schudden om hun waterbeheersingsplannen zodanig aan te passen dat er niet alleen gekeken wordt naar de gevolgen voor hoog water, maar nu ook naar gevolgen van te lage waterstanden. Het aanleggen van waterbekkens zou versneld doorgevoerd moeten worden om toekomstige problemen en schades te voorkomen.

Maar berichten daarover zijn minimaal. Overheid: doe iets!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*