Opbouwploeg schutterij doet een Picasso’tje (1)

Kermis of géén kermis, de opbouwploeg van de schutterij start kermiszaterdag om 7:00 uur altijd met een eieren-met-spekontbijt.

Dus ook in 2020! Dit keer in het schuttersgebouw voor de anderhalvemetereters. Want deze ‘vrije’ zaterdag werd besteed aan het schilderen van de schietmast in de wei aan de Pááánderseweg.

Daar waar normaal tenten en banken en tafels worden opgebouwd om het koningsschieten goed te laten verlopen zag men zaterdagmorgen in alle vroegte verfblikken, doeken en terpentineflessen tussen het wel èrrug lange gras liggen, want de schutters waren fanatiek en trokken binnen no-time de hoge, stalen vlaggenmast naar beneden. Om die vervolgens te reinigen, op te schuren en te voorzien van een stevige verflaag.

Natuurlijk werd er niet alleen gewerkt maar heel veel gelachen. Kwam ook wel omdat er slechts 3 kwasten waren en de ploeg uit zo’n 25 andere kwasten bestond. En daarmee werd deze schilderachtige ambiance een mini-Nederlandje waar bij iedere 3 werklui zo’n 22 managers, teamleiders, Senior Appliance Officers, adviseurs en Human Resource Managers omheen staan om ‘leiding te geven’. Met de hèjjes ien de tès, dat dan weer wel.

Gelukkig hebben we de foto’s nog en die verdelen we over twee items. Want één zo’n lading tegelijk is misschien wat teveel voor een zwakke maag…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*