Succesvolle Kick Off Lingewaard Doet in Doornenburg

Gisterenavond vond de presentatie plaats van Lingewaard Doet in Doornenburg.

In een coronaveilig schuttersgebouw werden de 6 initiatieven voorgesteld door wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard en mochten de initiatiefnemers ‘hun’ project toelichten. Alleen de bedenkers van de boekenuitleenkast van zorgvoorziening Merlijn waren niet aanwezig om de eenvoudige reden dat het project al was gehaald. Al het benodigde geld was afgelopen dagen al gedoneerd en dat was al het eerste succes!

Achtereenvolgens kwamen de volgende initiatieven aan het woord:

  • Een AED defibrillator in de Blauwe Hoek. Doornenburg heeft al verschillende apparaten maar in de wat afgelegen Blauwe Hoek/ Borden regio zou een extra AED op de hoek Blauwe Hoek-Borden erg welkom zijn, zeker met het oog op de toekomstige nieuwbouw die aan de Groenestraat staat gepland. Diana Niels presenteerde het plan, en doneren kan HIERO.
  • Bloembakken aan de lantaarnpalen in Homoetstraat en Homoethof. Ivo Arends vertelt over het kleurrijke initiatief waarmee de straat Doornenburg letterlijk wil opfleuren. Doneren kan HIERO.
  • Jaap Stienstra presenteerde voor Schippersvereniging Sterreschans het idee voor een Schippersmast. De mast symboliseert de verbintenis van schippers met Doornenburg waarbij de mast bij dorpsfeesten en activiteiten gebruikt kan worden als vlaggenmast. Doneren kan HIERO.
  • Sfeervolle kerstverlichting in Doornenburgse straten. Initiatiefnemer Ontmoetingscentrum sprak bij monde van Corine Hendriks over de lichtornamenten die aan lantaarnpalen kunnen worden bevestigd tijdens de donkere decembermaanden. Doneren kan HIERO.
  • Tenslotte wil koor JEKADEE met kerst concerten geven in Doornenburg samen met enkele andere verenigingen. Irma Weijsenfeld lichtte het idee toe, doneren kan HIERO.

De actuele stand van de dontaties kunt u vinden op de website van Lingewaard Doet (DAARO) Vergeet vooral niet uw check van 10 euro te doneren, want iedere check maakt ons durpke mooier!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*