Omwonenden voeren actie tegen windmolens

Actie in Doornenburg!

Het lijkt wel of de jaren ’70 zijn teruggekeerd in Doornenburg nu een aantal inwoners een handtekeningenactie is begonnen TEGEN de bouw van de twee GIGAwindmolens bij steenfabriek Caprice in de Angerensewaard.

Het protest is niet zozeer tegen de windmolens zelf maar wel tegen de grootte ervan. De tiphoogte (van de wieken) is ca. 240 meter volgens de actievoerders en daar zitten ze niet op te wachten. Net als de buufjes in Angeren en in Loo aan de overkant van de Riiiiiiiiiien.

Onderstaande oproep bereikte dan ook de mailbox van deDoornenburger met het verzoek hier aandacht aan te geven. Dusss… lees de brief en lever desgewenst je handtekening in bij de genoemde contactpersonen door dit berichtje te printen en te ondertekenen.

2 Comments

  1. Prima actie om tegen deze grote molens te protesteren.

    Ook weer typisch dat de gemeente info-avonden organiseert tijdens de vakantie. Dit lijkt een vaste truc van hen. EN ook nog eens niet de juiste versie van de aanvraag ter inzage leggen. Schandalig !

    Daarnaast willen de aanvragers ook nog eens het vermogen verhogen van 5MW naar 7MW. En worden de rotordiameters NOG groter !!

    PS het inleveren van de handtekeningen is lastig als je geen adres ter inlevering krijgt….Kan ik deze nog krijgen? Sorry ik ben nog niet zo bekend met alle bewoners 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*