Dick terug in Doornenburg

** PERSBERICHT **

Beste muziekliefhebber, hieronder nogmaals de aankondiging van het concert van Dick van Altena. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

We willen nog wel even vertellen dat het concert van Ivo Janssen in alle opzichten perfect verlopen is. Ivo speelde fantastisch! De zaal was coronaproof èn gezellig ingericht. Iedereen werkte goed mee en wij gaan er voor zorgen dat de organisatie voor het concert van Dick van Altena ook weer prima verloopt. U krijgt koffie of thee bij aankomst. Op eigen kosten kunt u nog een drankje bestellen bij de herberg en naar de concertzaal meenemen. Tot ziens.

DICK van ALTENA
Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen.
Zijn discografie beslaat inmiddels 32 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een steeds prominentere rol in.

Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde onlangs zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire.

Solo, met zijn Quintet of zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven.
Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Eisen

Om te kunnen voldoen aan de RIVM eisen, onder andere de 150 cm afstand eis, kunnen er maar maximaal 40 bezoekers in de zaal en is er gekozen voor de uitvoering van twee concerten. U wordt dringend verzocht de aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

concert 18.30
concert 21.00
Entree € 12,50

Reserveren onder vermelding tijd op cultuur@kasteeldoornenburg.nl
of op 06-10147054

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*