Veiling schilderij Tamara Maat sluit vandaag

Laatste kans voor kasteelkunstliefhebbers! Veiling schilderij Tamara Maat sluit vandaag.

Weet u het nog? Doornenburgse Tamara wilde de tijdelijke sluiting van kasteel Doornenburg voorkomen en startte een veiling van haar schilderij.

Nog èkkes alles terughalen hoe alles ook alweer was verlopen? LuisterT: ‘Tamara tekent al vanaf haar kinderjaren. Het kleine meisje uit Doornenburg had toen geen interesse in Kasteel Doornenburg. In haar beleving heeft het kasteel wel een vaste plek. “Wat me bijstaat is dat werkstukken op school heel vaak over het kasteel gingen.” De werkelijke interesse groeide toen ze haar man Jeroen uit Nieuwegein had leren kennen en in Doornenburg samen een toekomst opbouwden. Al snel was Jeroen bezeten van de middeleeuwen en was al snel vrijwilliger van het kasteel. Tamara werd ook besmet. “Kasteel Doornenburg het heeft voor mij iets magisch. Zó ingetogen, zó mooi.” En dat heeft ze vastgelegd.

Voor het veilingstuk heeft ze pastel- en krijtpotloden gebruikt. Hiermee kan ze verfijnd tekenen tot gewenste harde en zachte effecten bereiken en kleuren laten vervagen. Effecten die tot uiting komen in de spannende lucht boven haar ‘bijna magische’ Kasteel Doornenburg, legt Tamara Maat–van Bon graag uit.”

Een bod doen kan nog tot en met vandaag via HIERO. Maar wees er snel bij!!

(foto Sjaak Veldkamp)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*