BREKEND! Kermis Doornenburg gaat definitief NIET door

De kermis van Doornenburg, die jaarlijks valt in de derde week van september, gaat dit jaar niet door.

Dat maakte schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg gisterenavond na een lange, hete maar vooral natte bestuursvergadering bekend. Reden is de coronacrisis, maar dat mag geen verrassing zijn.

De anderhalve-meter maatregel van de overheid leidt ertoe dat een kermis zoals we die gewend zijn in Doornenburg gewoonweg niet gehouden kan worden. De schuttersfeesten trekken vele honderden bezoekers per dag en daarvan kan de organisatie niet garanderen dat de RIVM richtlijnen worden gehandhaafd.

Toch rommelt het bij de schutterij. Want het bestuur wil het jaarlijkse hoogtepunt niet zomaar voorbij laten gaan en komt op korte termijn met een durpse alternatieve actie. Met kans op tóch een schuttersfeestje…!

Wordt zéér binnenkort vervolgd.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*