Merlijntjes ondanks corona naar buitenland!

Ook bij de Merlijntjes is het momenteel vakantietijd.

Afgelopen dagen ging het hele stelletje virtueel naar het buitenland, want er werd een driedaagse minivakantie georganiseerd voor de Doornenburgse ‘Eregalerij van de Oude Glorie’. Binnen de deuren van de zorgvoorziening, dat dan weer wel.

De aftrap was maandag met het thema ‘Nederland’.  Het setje werd verwend door echte Zeeuwse Meisjes en de heerlijke zelfgemaakte stroopwafels gesponsord door Brasserie Lekker Aanwaayen. Eigenaar Jurgen kwam de lekkernijen hoogstpersoonlijk bij de Merlijntjes bereiden en te zien aan de bolle wangetjes zijn ze goed ontvangen. Vervolgens werden oud-Hollandse spelen gespeeld en poffertjes gegeten. De muzikale omlijsting van het vaste accordeonistenduo maakte het feest compleet.

Dinsdag stond in het teken van ‘La Bella Italia‘. De dag begon natuurlijk met cappuccino en het spel “hoedje op, hoedje af ” met Italiaanse vragen. Ook Pizza Hans was gearriveerd met zijn hout gestookte oven, de Italiaanse tomatensoep en natuurlijke heerlijke pizza’s. Het toetje ‘Bokkenpootjes Tiramisu’ maakte het diner af.

Woensdag was de dag van ‘Duitsland’! Wein, Weib, Gesang, riefkuchen und Apfelstrudel! U snappum… der Einwendige Mensch steet vurop in die Heimat. Friedliche Fred zorgde voor de Riefkuchen, samen met der Hans’l, en die Dirndl verzorgden natuurlijk de Wein und Gesang.

Een internationale week bij de Merlijntjes. De rust is inmiddels wedergekeerd, de oudjes kunnen weer bijslapen.

bron foto’s: facebook Merlijn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*