Nei-jbouw voor Doornenburg?

Terwijl in de komende jaren Nederland en Europa en de héééle wereld een Recessie Des Doods te wachten staat (voor vrolijkheid zie HIERO, HIERO, DAARO en HIERO en DAARO) draaien de bouwplannen in de regio Arnhem-Nijmegen op volle toeren.

Zo’n twintig duizend (20.000!!) woningen moeten er volgens de planning in de regio verschijnen tussen 2021-2025. Zo’n 1.000 daarvan worden gebouwd in Lingewaard, aldus onze regiobode.

Goed nei-js voor woningzoekenden in Doornenburg zou je zeggen. En ook voor middenstanders die hun winkel alleen open kunnen houden bij voldoende bezoekerTs. Want in Doornenburg woont zo’n 6% van alle Lingewaarders, dus verhoudingsgewijs zou dat betekenen dat Doornenburg zo’n 60 woningen groter wordt.

Helaas… onze volksvertegenwoordigers hebben anders besloten. Maximaal 45 woningen staan of worden volgens de krant nog ingepland in Doornenburg, de rest verdwijnt naar superkernen als Bemmel en Huessen Trollydurp. En dat is erg jammer, want voor met name kleine kernen telt ieder huisgezin. Leefbaarheid, weet u nog?

Jammer dat Lingewaard teveel kijkt naar groei van de grote kernen terwijl te koop staande woningen in kleine kernen vaak te duur zijn voor starters of senioren en dan worden verkocht aan ‘buutendurpsen’. Het zou de gemeente sieren om nu eindelijk voor Doornenburg eens een goed en betaalbaar bouwplan te maken en het niet bij beloftes te laten.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*