BREKEND! SV Kort Oisterwijck sluit aan bij schutterij Doornenburg

Witte rook uit de schoorsteen van het schuttersgebouw van Doornenburg!

Niet omdat de open haard in de zaal was aangestoken. Er was ook geen brandoefening. En er werd al helemáál geen traditioneel ‘siegurreke’ gerookt.

Dinsdagavond trad schietvereniging Kort Oisterwijck officieel toe tot schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd morgen.

Naast de ‘witte ploeg’ (korps vendeliers en bielemannen), de Historische Kring en de kruisboog afdeling heeft de vereniging sinds deze week dus ook een tak schutters met luchtdrukgeweren.

Schietvereniging Kort Oisterwijck was eerder gehuisvest in een gebouwtje achter het zalencentrum Kort Oisterwijck. Omdat daar nu een nei-je huurder in is getrokken die een (tapas)restaurant wil beginnen aan de Pááánderseweg moest de vereniging een ander onderkomen zoeken. Een ruimte waar bovendien plaats moest zijn voor schietbanen.

En die ruimte is nu dus gevonden aan de Kerkstraat. De schietvereniging kan gebruik maken van de zaal van het schuttersgebouw en daar wekelijks oefenen.

Ze was al geruime tijd in gesprek met het bestuur van de schutterij en dat resulteerde afgelopen dinsdag in een gelukkig huwelijk tussen schutters en schutters. Hoewel het géén kerkelijk huwelijk betrof ging de kogel uiteindelijk wél door de kerk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*