Herstart van ridderzaalconcerten kasteel Doornenburg

Nederland, Amsterdam, 21 december 2010 Ivo Janssen, pianist Foto: Merlijn Doomernik

Oke, het is wat vroeg, maar we hernieuwen het volgende bericht.

Ivo Janssen komt 21 augustus weer terug naar Kasteel Doornenburg!

En wie is dan wel Ivo Janssen?

LuisterT! In juni 2013 speelde hij in de St. Martinuskerk (de ridderzaal was te klein) voor een enthousiast publiek Simeon ten Holt’s ‘Canto Ostinato’ in een decor van geprojecteerde patronen op een groot scherm van kunstenaar Bonnie Willems.
Sinds zijn debuut in het concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen veelvuldig op. Hij oogstte veel lof met het op cd vastleggen van het complete werk voor klavier van J.S. Bach. Zijn project ‘Toccata’, waarin Bachs toccata’s gecombineerd werden met speciaal geschreven toccata’s van hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michel Borstlap, Leo Sanema en Christina Viola Oorebeek, leidde zowel in Nederland als in het buitenland tot veel positieve reacties.

Nadat de afspraken met Ivo Janssen en Kasteel Doornenburg waren gemaakt kwam het bericht van Ivo over de ziekte aan zijn handen, en de aankondiging van zijn afscheid als pianist. Ivo lijdt aan de ziekte van Dupuytren en begint hinder te ondervinden van de langzaam toenemende kromstand van zijn pinken, en de afnemende spreiding van zijn handen. Zolang het goed genoeg gaat blijft hij concerten geven.

Ivo kiest voor het concert op 21 augustus voor de componisten Bach, Brahms en Ten Holt.

Om te kunnen voldoen aan de RIVM eisen, onder andere de 150 cm afstand eis, kunnen er maar maximaal 40 bezoekers in de zaal en is er gekozen voor de uitvoering van twee concerten.

Ivo Janssen geeft op 21 augustus 2 concerten
Eerste concert aanvang 16.30
Entree: € 20,00
Tweede concert aanvang 19.30
Entree: € 20,00

Reserveren onder vermelding van gewenste tijd op cultuur@kasteeldoornenburg.nl of op 0610147054 .

Nederland, Amsterdam, 21 december 2010
Ivo Janssen, pianist
Foto: Merlijn Doomernik

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*