Nelly Kalfs nieuwe burgemeester Lingewaard

Het duurde èkkes maar dan heb je ook wat.

Na een jaar lang zoeken, vergaderen, overleggen, kiezen en praten werd gisterenavond dan uiteindelijk dé fonkelnei-je burgemeesterskandidaat voorgesteld aan de gemeenteraad.

Nelly Kalfs (59) wordt burgemeester van Lingewaard. Op 24 september wordt ze tijdens een raadsvergadering officieel geïnstalleerd. Ze volgt interim burgemeester Josan Meijers op.

Kalfs werd geboren in Huissen en werkt sinds maart 2016 als Hoofd Ingenieur Directeur bij Rijkswaterstaat in Èrnem. Daarvoor werkte ze onder andere bij de gemeente Amsterdam, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en als directeur voor de Stichting Kijkonderzoek.

De gemeente: “Op de burgemeestersvacature in de gemeente Lingewaard reageerden 34 kandidaten. De groep sollicitanten bestond uit 23 mannen en elf vrouwen, in de leeftijd van 21 tot 63 jaar. Onder de sollicitanten bevonden zich vier kandidaten met ervaring als burgemeester, dertien (oud-) wethouders en negen personen met overige dagelijkse ervaring in het openbaar bestuur. De vertrouwenscommissie sprak met een aantal kandidaten en schoof Kalfs als meest geschikte naar voren. Margareth Bouwmeister, die als voorzitter van de vertrouwenscommissie de zoektocht naar de nieuwe burgemeester leidde, omschrijft Kalfs als een ‘een warme persoonlijkheid met een groot zakelijk netwerk en veel professionele bagage’.”

Momenteel woont ze in Èrnem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*