Bezwaarmakerts doortrekken A15 voor Raad van State

Deze week staat de doortrekking van de snelweg A15 op de agenda van de Raad van State.

Tijdens deze marathonzitting van 4 dagen worden deze week 46 bezwaarmakerTs tegen de aanleg gehoord. De Raad van State oordeelt op basis van deze bezwaren of de procedures om de snelweg vanaf Bemmel naar Zevenaar over de Riiiiiien bij Angeren aan te leggen juist zijn gevolgd.

De voorzitter: “We geven geen toestemming. Wij moeten toetsen of de wettelijke regels goed zijn toegepast. En op de momenten waar de minister een keuze heeft, moeten wij kijken of ze de juiste keuze heeft gemaakt.’’ Da’s dus duidelijk.

Omdat het een complex besluit is wordt pas na de zomer – begin september – een uitspraak van de Raad van State verwacht.

Een twitterfeed over de hoorzitting is HIERO te volgen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*