Remondis blijft voorlopig oud papier inzamelaar

De Doornenburgse harmonie blijft ook in de maanden juli en augustus lekker thuis qua oud papier ophalen.

De gemeente Lingewaard heeft namelijk besloten dat gedurende die maanden afvalverwerkerT Remondis het oud papier – net als afgelopen maanden – blijft ophalen. Ondanks dat er geen tegenprestatie door de muziekvereniging wordt geleverd (de inzameling) krijgt de muziekclub wel haar vergoeding.

Volgens de gemeente is het gezien de coronacrisis nog te gevaarlijk om vrijwilligers achter op de inzamelauto’s van Remondis te zetten. Het besluit levert de gemeente een extra kostenpost op van € 30.000

Want ook de lage prijs van het oud papier bleek een risicofactor. De gemeente kon jarenlang voor hoge prijzen het oud papier verkopen terwijl daar relatief lage inzamelingskosten voor werden gemaakt. Nu de papierprijs laag is zeggen de Lingewaardse verenigingen dat het risico bij de gemeente ligt en ze verwachten hun reguliere vergoeding te ontvangen.

Bovendien wil de gemeente het huidige ingezette inzamelbeleid niet wijzigen. Blijkbaar wordt er al veel geklaagd over alle verschillende inzameldagen en die zouden bij een tweede coronagolf na de zomer wéér wijzigen.

Wat het beleid na 1 september wordt is nog niet duidelijk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*