De ouwe deus van tante Teus

In de ouwe deus van tante Teus vonden we vandaag een foto uit 1977-1978.

Het schuttersgebouw werd door haar leden zelf helemaal opgeknapt tot wat het nu is. Het gebouw verkeerde in zeer slechte staat en er gingen geruchten rond dat het pandje zou worden afgebroken.

Een groep schutters stak daar echter een stokje voor en mobiliseerde vrijwilligers om de boel te renoveren. Op bijgaande foto worden de dakpannen vervangen.

Herkent u nog een snuutje? Reacties graag onderaan in de comments.

 

1 Comment

  1. De gemeente Bemmel wilde Het Schuttersgebouw toentertijd opkopen voor een symbolisch bedrag van NLG 1.= De “tent” zou worden gesloopt en een parkeerplaats worden. De schuttersaktiviteiten zouden dan voortaan in het zojuist nieuw gebouwde Ontmoetingscentrum moeten gaan plaatsvinden.
    Het is vooral de verdienste van Jo Leenders, Piet Witjes en Wim Knuiman geweest dat dat niet gebeurd is! De opgezette aandelenaktie, sponsoring en het vele werk dat tal van Schutters toen hebben verricht, heeft er voor gezorgd dat dit prachtige gebouw behouden is gebleven in eigendom van de Schutterij en uiteraard ook voor de Doornenburgse gemeenschap!
    Ik was in die tijd secretaris binnen het bestuur van de Schutterij, overgehaald door Jo met het argument: “kost maar één avond vergaderen per maand.”
    Ik ben erin gestapt met de voorwaarde dat ik het maximaal 5 jaar zou doen. En met veel plezier gedaan hoor!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*