Bouw opslagruimte harmonie vordert gestaag

Het Ontmoetingscentrum heeft niet compleet stilgelegen afgelopen maanden.

Omdat begin dit jaar de subsidie rond was voor een fonkelnei-je aanbouw aan de achterkant van het gebouw is deze tijd aangegrepen om alvast te starten. Er komt een behoorlijke opslagruimte voor met name het instrumentarium van prachtharmonie St. Caecilia. De grote pauken en percussie instrumenten die momenteel één van de zalen ongeschikt maken voor gebruik verhuizen dan naar de opslagruimte.

De ruimte wordt via een sluis verbonden aan de grote zaal van het dorpshuis waardoor het opbouwen voor repetities makkelijker gaat. Ook krijgt de ruimte klimaatbeheersing.

Het voordeel is dat de grote zaal nu vrijwel permanent kan worden uitgebreid en nog groter wordt doordat de scheidingsmuren niet meer dicht hoeven. De muzikanten hoeven bij een activiteit niet meer al het instrumentarium te verhuizen naar andere zalen.

Afgelopen week werd onder leiding van bouwmeesters Karel Witjes en Ben Balk de fundering al gelegd. Komende week komen daar de vloerplaten op waarna de rest van het gebouw als bouwpakket wordt neergezet. En nee… het is NIET afkomstig van IKEA, dus géén inbussleuteltjes.

We houden u op de hoogte.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*