Aanrijtijden ambulances afgelopen jaar slechter dan ooit

Zucht. Zucht. Zucht…

We doen het al jaren en ook 2020 is géén uitzondering. Zuchten. want de regiobode publiceerde de jaarcijfers van de VGGM en daaruit bleek opnei-j dat de aanrijtijden van ambulances in kernen als Angeren, Gendt en Doornenburg weer A-BO-MI-NA-BEL SLECHT waren!

De landelijke norm aanrijtijden voor ambulances is 15 minuten en die norm moet per jaar minimaal voor 95% gehaald worden. Maar opnei-j hing Doornenburg weer aan de laatste mem met een karige 63%.

Drie-en-zestig procent betekent dat ruim één op de drie ambulances te laat in Doornenburg is bij spoedritten. Net als vorig jaar. En het jaar dáárvoor. En dáárvoor. Klik HIERO voor ons berichtje uit 2014 die we al gearchiveerd hadden onder het kopje ‘Hopeloze Gevallen’ en waar de situatie ook al beroerd was.

Dat betekent ook dar er jaar in jaar uit NIETS gebeurt! Ja… een verhuizing van Oosterhout naar Elst. Fijn voor die inwoners, maar die hadden al een luxeprobleem met een supersnelle aanrijtijd uit Èrnem en Nimwège.

Voorstel: als die ambulances in slechts 63% tijdige zorg verlenen zullen we dan als inwoners van Doornenburg ook maar 63% van de zorgpremies gaan betalen? Zo werkt de belastingdienst namelijk ook. Enne… Lingewaardse politici… hoe liek ut?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*