Verkeersborden in Doornenburg

Lingewaardse ambtenaren in coronatijd… je blijft lachen.

Door de raamtijgers in het Bemmelse is de coronatijd aangegrepen om het verkeersbordenbestand van onder andere Doornenburg eens tegen het (corona)licht te houden.

En wat blijkt? Ons durpke is VER-GE-VEN van overbodige verkeersborden. Dat was heel veel inwoners al veel eerder opgevallen maar nu is het dan toch ook doorgedrongen in het gemeentehuis.

En dus is er een ‘administratief ijkmoment verkeersbesluiten Doornenburg’ in het leven geroepen om die overbodige dingen formeel aan te pakken.

Prima idee, zou je zeggen.

Maar daar bleef het niet bij. De raamtijgers hadden blijkbaar tijd over en dus werd ook gekeken naar de borden die in Doornenburg ONTBRAKEN.

Met als gevolg dat er nu op een slordige 27 locaties in Doornenburg NIEUWE verkeersborden verschijnen. Een handvol borden verdwijnen en een veelvoud daarvan komt terug!

Zo wordt bijvoorbeeld het vrijliggende fietspad naast de Duusterestroat richting Krakkedel voortaan aangeduid als ‘Fietspad’. Een sublieme vondst waar niemand op zou zijn gekomen en een verrijking van de verkeersbordenjungle.

Affijn… het hele riedeltje aan extra borden staat HIERO in de Staatscourant vermeld, dus dan kunnen we ervan uitgaan dat ze er ook wel komen.

Doornenburg wordt dus weer een stukkie veiliger. Nu nog zien dat we jihadstrijders, toetstenbordterroristen, motorbendes, drugslaboratoria en doodmeppers buiten de deur houden. Bestaat daar ook een bord voor?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*