Terreurverdachte Jihadi Hardi N. werkte in Doornenburg

Het is 9 juni 2020 en Doornenburg ontwaakt met een kater.
Alweer.

Want RTL4 verraste ut durpke gisterenavond tijdens het RTLnieuws van 19:30 uur met het bericht dat de Èrnemse terreurverdachte Hardi N. vlak vóór zijn arrestatie in april 2018 werkte met kwetsbare jongeren. In Doornenburg.

Zorgboerderij ‘de Slangenburg‘ – als gezinshuis ‘Onder de Pannen’ onderdeel van de Kroon Zorg – had via een uitzendbureau meneer aangeboden gekregen om daar als zorgmedewerker te werken. Het uitzendbureau had echter wat minder aandacht gegeven aan de (vervalste) VOG verklaring waarover iedere zorgmedewerkerT dient te beschikken.

En daardoor kon het zijn dat de oud-Syriëganger ongestoord in het gezinsvervangende huis aan de slag kon.

Hardi N. heeft een lang strafblad en is eerder veroordeeld omdat hij actief deelnam aan de Jihad strijd in Syrië. Hij heeft inmiddels bekend samen met anderen een aanslag te willen plegen in Nederland en werd op 25 april 2018 door een speciaal arrestatieteam opgepakt in Arnhem. Het proces tegen de terrorist begint deze week.

De uitzending van RTL4 kunt u hieronder nogmaals bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*