Groot onderhoud de Doornick mogelijk uitgesteld

Oei! Lingewaard heeft geldproblemen, zo kopte onze regiobode afgelopen zaterdag.

Door een enorme toename van uitgaven voor WMO en Jeugdwerk worden de Lingewaardse budgetten fors overschreden. In 2019 liepen met name de kosten voor WMO uit de klauwen. Huishoudelijke hulp werd toen niet meer langer inkomensafhankelijk maar er werd voor een vast (laag) tarief bij hulpbehoevende Lingewaarders thuis gepoetst. Met als gevolg een forse toename van de vraag en minder inkomsten.

Door de extra kosten en de onzekerheid wegens de coronacrisis wil het college het komende jaren financieel wat rustiger aan doen.

Voor Doornenburg kan dat betekenen dat de opknap van basisschool de Doornick uitgesteld wordt. Dat is jammer want het uit 1973 stammende schoolgebouw heeft dringend behoefte aan een grondige opknapbeurt. Het jaarlijkse onderhoudsbudget van de school is krap en dus moet de gemeente ook haar steentje bijdragen.

Wanneer het college een besluit hierover neemt is onduidelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*