Das Wort zum Pinksteren

Het is Pinksteren 2020.

Een dag om even stil te staan. Niet alleen bij de religieuze betekenis ervan, maar het markeert ook het einde van een moeilijke periode.

Het coronavirus heeft zich abrupt in ons leven genesteld en de boel behoorlijk opzekoppie gezet, met héél veel levens als dodelijke tol.

Vanaf morgen worden de strenge coronaregels versoepeld en kunnen niet alleen veel bedrijven maar ook de inwoners van Nederland wat vrijer bewegen en hun sociale leven – zij het op gepaste afstand – langzaam oppakken.

In Doornenburg zie je steeds meer verenigingen hun activiteiten weer oppakken. En hoewel het durp nu wat minder bruist dan voorgaande jaren (we missen de concerten van de muziekverenigingen en koren, de vendelhuldes en feesten van de schutterij, het promotie- en jubileumfeest van GVA en al die andere gezellige bijeenkomsten die al lang gepland stonden voor deze periode) veert het weer op en proberen we er weer wat van te maken.

Hopelijk blijft het gezellig op de versgeopende terrasjes in het durp, op het fort en op de binnenplaats van kasteel Doornenburg en houdt iedereen rekening met elkaar. En laten we ons niet kisten door een virus met grootheidswaanzin.

Fijne Pinksterdagen.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*