Kasteel Doornenburg laat ophaalbrug weer neer voor bezoekerTs

Ook kasteel Doornenburg opent op tweede pinksterdag haar krakende deuren voor het publiek.

En dat is maar goed ook, want het pandje aan de Kerkstraat heeft vanwege de coronaperikelen de ophaalbrug omhoog moeten halen waardoor het heel veel inkomsten misliep.

Gelukkig besloot de overheid dat het oudste monument van onze gemeente per 1 juni weer open mocht. En dus zijn alle zeilen bijgezet door de organisatie om de bezoekers weer snel en gastvrij welkom te heten.

Zelf zeggen ze er het volgende over: “De rondleiding is vervangen door een zelfstandige wandeling van ongeveer een uur. Om in de anderhalvemetersamenleving de bezoekersstromen te kunnen sturen wordt er gewerkt met een tijdslot. Per uur kunnen maximaal 30 bezoekers worden toegelaten. Elke bezoeker krijgt op papier informatie mee en in het kasteel zijn op enkele plekken QR codes aangebracht. In elk vertrek staat een gids die eventuele vragen kan beantwoorden“.

Een bezoekje is elke zaterdag en zondag mogelijk van 12.00 tot 15.00 uur. In de RIVM-richtlijnen staat dat reserveren van toegangskaarten verplicht is. Dat kan HIERO. Ook staan daar de corononaregels voor bezoekers vermeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*