De ouwe deus van Tante Teus

Komend weekend is het Pinksteren.

Traditioneel is dat een weekend vol activiteiten in Doornenburg.

Zo organiseerde de schutterij altijd het keizerschieten en jeugdkoningschieten, en sinds enkele jaren is die activiteit aangevuld met het ‘Lente in Doornenburg’ festijn, waarbij het dorpsplein vol staat met kraampjes en er veel te doen is voor jong en oud.

Helaas is 2020 een rampjaar qua feestjes. We weten allemaal wel waarom.

Daarom dook tante Teus nog eens in haar ouwe stoffige deus en kwam met een filmpje boven water. Ooit in een grijs verleden is het filmpje al eens gepubliceerd door deDoornenburger op YouTube, maar nu even opgewarmt in de magnetron en in de herhaling.

Want we zien Pinksteren anno 1964 als de witte boksenploeg een vendelhulde brengt in de pastorietuin van pastoor Uijttewaal. Herkent u nog snuutjes in het publiek? Vast wel. Zelfs deDoornenburger zelf staat te kijken in korte boks.

Kijk en geniet… tied vur un PINKSTER FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*